Milan!

Serbisk popmusik. Hur ska det här sluta?

Hop hop hop Ovo je Balkan come on!
Hop hop hop Ovo je Balkan come on!
Hop hop hop Ovo je Balkan come on!

It smells delicious.
Det har förökat sig. Först var det bara Ovo je Balkan. Nu är det Nepopravljivo, Face (fejs) och Solo (och Ovo je Balkan). Jag önskar att det var enklare att få tag i serbisk musik.

Duktig häst.

Idag har jag;
- dammsugat mitt rum och trappen
- rengjort toan (dvs putsat spegeln, rengjort handfatet och toaletten, fyllt på toalettpapper och bytt handduk)
- städat mitt rum (gått ner med tvätten, disken, tomma flaskor, kastat bort skräp, lagt saker där de ska vara, bäddat sängen, dammtorkat lite grovt)
- tagit upp ren tvätt till mina garderober och lagt kläderna där de ska vara (dvs inte kasta kläderna på garderoberna eller typ... bara kasta in dem)
- dammsugat bordet och sedan torkat med trasa (själva putsningen skötte Robin)
- torkat av hurtsen
- räknat pengarna jag har i min spargris (119 kr - inte illa!)

Bobby har varit schysst hela dagen dessutom (förutom när han körde 'tusen nålar' på mig, men det är en smärre detalj). Han har fixat ljudet på min dator (först fixade han så att en sak blev bra, men då blev resten dåligt, så då fixade han typ tillbaka det), putsat mitt skrivbord och sedan ställt tillbaka de flesta sakerna och rett ut ormboet av kablar under skrivbordet. Jag tackade honom genom att fylla hans tomma skål med chips. Inte mer än rätt med tanke på att jag jämt brukar äta upp hans godis~~

Note:
För er som inte är så insatta i mitt liv och inte har någon koll på vem denna Bobby är - det är min bror. Han heter egentligen Robin, men den senaste tiden har jag börjat kalla honom Bobby. Han lyssnar om man säger det dessutom, haha. Igår ropade jag på honom. Först sa jag Robin - ingen reaktion, då sa jag Bobby och då lyssnade han. Funny.

Nom

Pappa: Jaha, ska vi ta och dammsuga nu då?
Robin: När det åskar?
Pappa: Nämen då tar vi och fikar istället!

Får man inte dammsuga då är det bara att fika.

Ho ho ho.

"Nöten är en frukt, bananen är en ört, äpplet är en skenfrukt/falsk frukt, och melonen är ett bär"

Mitt liv är en lögn.

Idag var vi i stora staden och shoppade loss. Eller ja, Camilla gjorde. Hon köpte saker för totalt 16 000. En soffa för 14 000 (inte kontant alltså, hon ska inte betala förrän om sex månader) och kuddar och matta och en spegel och och och. Spegeln var otroligt snygg (spegeln går under namnet Joe och finns att köpa på jysk - smygreklam~~). Mamma köpte en likadan. Jag hade inte haft något emot att ha en sådan i mitt rum heller. Inte nu kanske, eftersom jag inte har någon vägg... men sen! Jag ville ha en klocka också, men jag fick inte ens röra i den (haha). Så jag köpte färgglada piller istället. Dragéer med hallonsmak, fruktsmak och mint. Fruktsmakerna var dock inte speciellt goda, men jag har för mig att mint är riktigt goda. Aja, fyra för tio... inte ens värt att klaga.

Jag har börjat fundera på hur jag ska möblera mitt rum när det är färdigt. Var ska sängen stå? Skrivbordet? Hyllan? Vad ska jag fylla upp resten med?!

Dance in the shadow

För någon vecka sedan gick jag igenom massa dokument jag har på datorn och idag kom jag på att det finns en novell jag vill fortsätta på. Problemet är att mina föräldrar inte vill att jag ska skriva så mycket på datorn när de gått och lagt sig (för det går rakt igenom golvet så de hör knappandet), vilket betyder att jag måste skriva för hand. ZzzZzzZz.

Rubriken är alltså dokumentets titel (som inte har något med innehållet att göra)!

Sweet I say.

V 22:
Mån: Kortdag!
Tis: Betygen sätts!
Ons: Sista slöjdlektionen ;__;
Tor: Kulturdag i Umeå
Fre: E-val

V 23:
Mån: Ledig
Tis: Ledig + "bal" på kvällen
Ons: Städdag och klassföreståndaredag
Tor: Avslutning!

Sweet.

G's KILLER CREW

Anledningen till varför syslöjd är så mycket mer kickass än träslöjd.

Ny favorittröja, m'yes (fast den klår ändå inte min lila t-shirt när det gäller bekvämlighet).


Sweet.

Jag har chans att höja mig i två ämnen. Religion och syslöjd. Kristina sade att det lutade åt att jag skulle höja mig, men hon skulle titta på mina utvärderningar och sedan... bestämma sig. Henrik har inte bestämt sig ifall det räcker att jag fick MVG på religionsprovet och VG+ på eget arbete (inom religion) för att jag ska få MVG.

Lärare och deras beslutsångest. Om min väder och vinduppgift är otroligt kickass kanske jag höjer mig i geografi, men det är tveksamt! Aja.

Jag har VG i musik. Det är ganska chill. Läraren sade att jag inte kunde spela på MVG-nivå. Konstigt, jag som hela tiden har trott att jag är ett musikaliskt geni. Visserligen är jag tondöv och senil, men det är smärre detaljer...

This is the time to melt the ice
Off our lips and off our hearts
Thunder and lightning, holding hands
Let’s overcome the past


Exaktus

Jag: När for Robin imorse?
Mamma: Tjugsju minuter över sex.
Jag: Jag tyckte att jag hörde honom tjugotvå minuter över sex.
Mamma: Det var nog han.

Det är inte den här; "halv sju" och "tjugo över sex" - det är exakt på minuten. Ohoy, idag bär det av till Sävar för att titta på... träd, typ. Spännande. Jag måste nog erkänna att min skola har de mest intressanta utflykterna i världshistorien.

Eeeep

Någon som noterat att Gackt är utan tröja på tre och en halv bild på min header? Inte? Jag har. Betyder det att jag spenderat för mycket tid genom att stirra på bilderna i min header? Pft. Inte då.

Citat

"Medan man skriver umgås man med det skrivna; i det ögonblick man slutar är kontakten bruten och det som förut varit levande för en är bara svärta på ett papper. På samma sätt som en bok är en vän medan man läser den men hopslagen knappt mer än ett stöd under ett vingligt bord."
- Passionsspelet, Jonas Gardell

Det är därför jag i princip bara kan skriva på nätterna. Då är det ingen som stör, förstör. Fokuset ligger på bokstäver som bildar ord som bildar meningar. Nu känns det så där jobbigt igen; att umgås med folk. Man måste sätta upp en fasad och ja, klart att man trivs jättebra (även om man hellre befunnit sig långt långt borta från närmsta civilisation), ja, klart att allt är jättebra (fast man egentligen bara vill gråta), ja, klart att det är roligt (fast man sedan länge är less på alla såkallade 'skämt').

Känslan av att vilja skrika (fast man skriker inte, för rädslan av att bli ensam är för stor).

Fluffy

 

Fluffigare president, ja tack.


Schnell

Jag klev upp 07:03. 07:25 var jag klar. Då hade jag duschat, klätt på mig, borstat tänderna, torkat håret och ätit frukost. Så snabb brukar inte jag vara ens när jag är vaken.

Ich bin schnell
(snabb).

ZzZzZzZ

Ifall någon av er skulle undra varför jag måste göra geografiuppgiften hemma även om läraren sagt att vi skulle ha tid att göra den på lektionen så beror det på det bilden ovan visar. Det är vad jag gör på lektionerna (det fortsätter på baksidan)

 

Koncentration = 0.


Städa

 

När jag städade min garderob delade jag upp mina t-shirtar i två högar; en med t-shirtar som jag använder, och en med den som jag inte använder. Den till vänster är de t-shirtar jag inte använder, medan den till höger är de jag använder. Jag tyckte att det var lite lustigt. Så mycket färg i den vänstra och så... lite i den högra xD

 

Jag dumpade lite kläder också. Två munkjackor, en fleecetröja och två nattlinnen. Jag vågar inte dumpa de t-shirtar jag inte använder, eftersom mamma då kommer att upptäcka att flera av dem fortfarande har kvar prislappen... Jag hade tänkt att dumpa min älskade pyjamasskjorta med isbjörnar på. Jag ångrade mig.

 

 

Min älskade <3 Tillhörande pyjamasbyxor är lika kickass. Eller ja, lite mer kickass faktiskt - de passar ju nästan. Pyjamasskjortan är för kort, för bred och ärmarna är också alldeles för korta.

 

Och i fall ni undrar - nej, jag tog inte på den enbart för att ta kortet ovan. Jag hade redan på mig den, eftersom jag försökte övertala mamma om att jag kunde använda den som bolero på balen. Förstår inte varför hon sa nej...

 

Färgen är lite mer åt det här hållet egentligen.

(bild från 2008)


 

Nu ska jag ta och göra klart uppgift 1 på SO:n och sedan ska jag dammtorka (snarare borsta bort dammet...) skrivbordet. Sen är jag nog klar med alla tråkigheter för idag.


Bävrar


Mamma fick en chock när hon kom hem igår. Jag, bror och pappa satt nämligen allihopa i vardagsrummet (vilket aldrig sker på en söndagskväll annars) och såg på tv. Vad som också var chockerande var att vi satt och såg på ett program om bävrar. Pappa satt i princip och aw:ade åt bävrarna. Det var lite lustigt. Fast okej, om jag ska vara ärlig så såg alla inte helt och hållet på tv. Jag satt och stickade också, samtidigt som jag satt och tittade/lyssnade på historian om bäverparet som inte hade något lager med grenar på vintern och var tvungen att gå upp på land och leta grenar på vintern. Hanen ramlade ner när han var tre meter upp i ett träd. Då klättrade han upp igen...

Idag hade vi tyska hörförståelsen och det gick helt okej, betydligt bättre än läsförståelsen i alla fall! Så fick vi testa på att svetsa och använda vinkelslipen på tekniken (fast egentligen skulle vi ha biologi, men jag klagar inte). På engelskan gjorde vi någon grammatikgrejs, och Boströms uttal av "grammatisk" är underbart. På de två engelskalektioner som är kvar så ska vi tydligen få göra något roligt. Blir spännande att se om det blir något i stil med en militärövning ute i skogen (Boström är gammal militär) eller om vi faktiskt får göra något roligt.

Nu ska jag ta och göra något vettigt i stil med att försöka hitta mitt skrivbord. Wish me good luck.

Att blogga

Förlåt, men jag har en crush på den här bilden. Dessutom matchar den ju, om ni fattar.



Jag försökte komma på något att blogga om, men det står alldeles stilla. Kanske för att enda gången jag lämnat huset idag var för att handla med Robin. Av någon anledning måste jag alltid följa med när han ska handla något (antingen till sig själv eller till mina föräldrar), men det är okej. Det känns som om vi inte på långa vägar bråkar lika mycket som vi gjorde när vi var yngre. Jag gillar det. Han brukar bjuda mig på godis och jag brukar bjuda honom när jag väl köper något (vilket inte sker lika ofta som förut).

Ptjaaa. Imorgon är det skola. Enligt min nedräkning på en av mina äldre bloggar så är det 17 dagar kvar till skolavslutningen. Vet ni hur lite det är? När jag skapade nedräkningen var det något med 200, om jag inte minns fel! Och av de dagarna så är det bara fem-sex dagar som är riktiga skoldagar. Eller ja, efter den 1 juni spelar ju inget roll längre.

Det borde se ut något i stil med det här:

V 21:
Mån: Tyska hörförståelse [NP]
Tis: Ev fortsättning tyska hörförståelse [NP]
Ons: Inlämning SO (väder och vind-grejs)
Tor: Skogsdag
Fre: Sista idrottslektionen på Vännäsby skola (samt sista musiklektionen!)

V 22:
Mån: -
Tis: Betygen sätts!
Ons: -
Tor: Kulturdag i Umeå
Fre: E-val

V 23:
Mån: E-val
Tis: E-val + "bal" på kvällen
Ons: Städdag och klassföreståndaredag
Tor: Avslutning!

Innan betygen sätts ska vi alltså ha hunnit med ett matteprov, färdigställt en teknikuppgift, tyska hörförståelse och lämnat in geografiuppgiften om väder och vind. Hoppas att det inte blir något mer än så...

Skillnaden mellan Gackt och Yous bloggande

Det här är vad Gackts blogginlägg innehåller:
Jag klev upp klockan fem imorse och tränade i sju timmar.
Hahahahaha

Nu har jag ont i ryggen.
Hahaha


Det här är Yous blogginlägg:
-bild på mat-
Idag åt jag det här...



Det är lustigt.




(ninjade från Yous blogg)

Det här är bilder från Yous fem senaste blogginlägg.
Mat, mat, Gackt, proteinpulver/dryck (?), mat.


Delar från Gackts fem senaste inlägg:
1: "G: Today's training was tiring wasnt it~~??
Arent you sore??"

2: "If I were to express pain with words, "Ow, ow!"
it's not like it would suddenly disappear.
I always find myself wondering... if Im going to have this pain in my head and my lower back forever."

3: Inget om träning eller att han har ont~~

4: "Today I was doing training first thing in the morning.
Since we're doing a run-through of Nemuri Kyoushirou, I was up bright and early for training.
I'm pretty beat, but everyone gathered and put their kiai [usual pun] into it and tried their best.
My back hurts though.
Splendid... ahaha."

5: Inget om träning eller att han har ont~~

Översättning av GACKTs blogg är ninjad från uranus-sama @ LJ.


Alltså, att jag ens orkar... Jag har sovit fyra-fem timmar och ändå sitter jag uppe och skriver ett inlägg för att bevisa att Gackt bara pratar träning och att han har ont och att You bara pratar mat...

Färdig!

Bloggdesignen och headern är så gott som färdig nu. Hade problem att välja vilken version jag skulle välja av headern. Gacchan sa version 4 fast med version 1-text. Jag tog version 1...

Hmmm, ja...

Idag var jag i stora staden (Umeå). Jag köpte en festis med skum smak och en blåbärsmjukglass. Nu eh... vet ni.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0